You are currently viewing 4 intrebari

4 intrebari

  • Post comments:1 Comment

Mereu caut noi informatii si de fapt noi revelatii. Asa am descoperit-o si pe Byron Katie acum cateva luni. Programul ei “The Work” mi s-a parut interesant si am decis sa impartasesc informatia cu voi.

Punandu-ti patru intrebari iti investighezi propriile credinte, propriile ganduri. Aceste intrebari te ajuta sa iti muti atentia spre profunzimea “povestii” care te framanta: am nevoie de mai multi bani, este ceva in neregula cu mine, mi-e frica de viitor, etc. Ducem aceste povesti cu noi tot timpul, de multe ori le simtim ca si cand ne sunt legate de gat, ne sufoca si nu ne lasa sa ne traim viata asa cum vrem sa o traim.

Aceasta tehnica investigheaza fiecare gand pe care il avem, gand care nu face altceva decat sa ne alimenteze povestea.

Iata intrebarile:

1. Este adevarat?

Este adevarat ca ai nevoie de mai multi bani, este adevarat ca este ceva in neregula cu tine, este adevarat ca ti-e frica de viitor?

2. Esti absolut sigur ca este adevarat?

Pai poti fi de ceva absolut sigur? Sau poate fi doar o proiectie a ta?!

3. Cum reactionezi atunci cand iti vine in minte acel gand?

Poate esti suparat, nervos, anxios, depresiv, etc.

4. Cum te-ai simti daca acel gand nu ar exista?

Cu siguranta te-ai simti minunat.

Vizualizeaza raspunsurile la fiecare intrebare.

Demontand fiecare gand ajungem mai aproape de noi si in felul asta suntem pregatiti pentru adevar. Adevar pe care il aflam daca punem intrebarile in sens invers, opusul a ceea ce am gandit.

Asadar cum ar fi daca as spune: nu am nevoie de mai multi bani, eu sunt “OK”, nu mi-e frica de viitor, etc.

Exista doua alegeri in viata, sa ramai blocat cu acel gand sau sa te eliberezi de el. Aceasta tehnica ne ajuta sa ajungem mai usor la ce anume ne deranjeaza si sa fim mai aproape de acea armonie in viata pe care ne-o dorim.

Gandurile mele bune merg spre voi.

Cu drag,

Delia 🙂

Acest articol are un comentariu

  1. Magda Marie

    Da,este adevărat cele scrise ,dar si concluziile.Trebuie sa le gindim așa cum sa ne fiie de folos sufletului. Cu mult drag Maria

Lasă un răspuns