You are currently viewing Cadouri de Sarbatori

Cadouri de Sarbatori

  • Post comments:1 Comment

Luna decembrie, luna cadourilor… incepem timid si terminam cu o goana nebuna pentru A AVEA cadouri sub brad, mancare, bautura, etc., dar si A AVEA o relatie de sarbatori daca nu ai, A-I AVEA pe cei dragi langa tine, A AVEA liniste, pace, armonie, etc.

Ce s-ar intampla daca le-am avea pe toate?

Sau cum am putea sa le avem pe toate? In primul rand renuntand la “a avea”. Poti avea cadouri si daca le vei primi risti sa te simti dezamagit… acum daca dorinta mi s-a implinit oare ce altceva imi doresc?! Poti avea mancare, bautura pe masa dar sa nu ai cu cine sa o imparti ceea ce iar nu ajunge. Sau sa ai dar sa nu stii sa pretuiesti acele momente.

Dar cum poti avea liniste si pace?! Aici nu e vorba sa ai acea liniste, pace, armonie pentru ca acestea sunt deja in tine, acestea exista. Pur si simplu mutandu-ti atentia spre ele stii ca exista. Sa nu uitam ca pe lumea asta venim “goi” si plecam “goi”…

Cand vrem sa apreciem un cadou de sarbatori sa ne bucuram de sentimentul atasat lui. Daca imi doresc ceva, sa zicem o carte, sa ma bucur de fapt de bucuria lecturii, indiferent de ce carte citesc, sa savurez momentele intime dintre mine si cartea din fata mea. Daca imi doresc o masina, ce sentiment vreau eu de fapt sa traiesc… poate cel al libertatii si cum pot sa il obtin. Sigur acest sentiment este conditionat de obtinerea acelei masini?! Iti spun ca nu, poti trai aceea libertate oricand iti doresti.

Orice cadou material ti-ai dorit gandeste-te ce sentiment ai vrea sa traiesti. Acesta este de fapt cadoul tau. Dar daca iti doresti armonie, fericire, liniste? Aceste cadouri ti le poti face singur si daca le primesti de la altcineva nu vei sti sa le apreciezi.

Sa spunem ca vrei sa ai parte de fericire, iar fericirea se afla frumos ambalata intr-un cadou sub bradul tau. Ce faci cu ea? Deschizi cadoul, te uiti la ea… poate te bucuri pe moment, ti se pare ceva de neatins, asa ca decizi sa o pastrezi pe mai incolo sau iei un gram din fericire care se evapora repede pentru ca nu crezi cu adevarat in ea.

Un alt scenariu ar fi ca deschizi cadoul, esti entuziasmat ca ai primit ceea ce ai cerut, imbraci fericirea, te lauzi cu ea… insa ramane totul la suprafata. Si uneori sa porti fericirea pe umeri poate fi o povara, asa ca intr-o zi renunti la ea.

Exista un mod in care te poti bucura de fericire, ca un cadou binevenit, pe care ti l-ai dorit? Poti daca decizi ca tu sa iti faci acest cadou si daca in loc doar sa il tii in cutie, in loc doar sa te alimentezi din cand in cand cu ea, in loc de a imbraca acea fericire si a o purta ca un trofeu de suprafata, o interiorizezi.

De fapt fericirea este IN TINE tot timpul

Fericirea, armonia, linistea sau orice altceva ti-ai dori. Tu alegi insa daca ii dai drumul sau o acoperi atat de adanc in sufletul tau incat nici nu stii ca exista. In loc sa alergam dupa asa-zise cadouri ar fi bine sa dam la o parte ceea ce ne intuneca sufletul. Iar daca il vedem flamand, insetat, pe el sa il hranim. Cu siguranta ai mai trait fericirea. Cum a fost atunci?! Nu-i asa ca e in sufletul tau?

De Sarbatori cadourile cele mai pretioase ni le facem noi prin momente pretioase cu noi, cu cei dragi, momente in care daca lasam inima sa se deschida poate deschide porti nebanuite.

Dar nu numai de Sarbatori, ci in fiecare moment al vietii tale iti poti face aceste cadouri si in viata ta se vor scrie alte povesti. Povesti de basm in care visele tale devin realitate.

Cu drag,

Delia 🙂

Acest articol are un comentariu

  1. Anghele Desilia

    Buna dimineața! Am văzut mai de mult la dvs ,inele cu îngeri…mai aveți cumva? As dori și eu unul..vs mulțumesc!

Lasă un răspuns