You are currently viewing Cateva greseli ce pot distruge un cuplu

Cateva greseli ce pot distruge un cuplu

  • Post comments:1 Comment

De multe ori atunci cand un cuplu se desparte motivul este inselatul… dar a face sex in afara cuplului poate fi doar urmarea unor greseli repetate in relatie.

Nu neg faptul ca unii barbati fac din “a insela” un sport, ca unii doresc “diversitate”, dar majoritatea isi doresc, atunci cand se maturizeaza (aici este o alta discutie), 🙂 o relatie care sa ii implineasca.

Femeile insa atunci cand inseala au ajuns intr-un punct in care vad inselatul singura lor resursa, considerad ca se pot alimenta sufleteste doar din alta parte. (Aici iar e loc de dezbatere).

Dar ce greseli am putea face in relatie si cum le-am putea evita? Va dau doar cateva exemple:

Schimbarea celuilalt

Cred ca ati auzit de multe ori spunandu-se in relatii sau mai ales dupa ce acestea s-au terminat: “Daca nu eram eu, nu ajungea azi unde este”, “EU l-am ajutat sa isi gaseasca vocatia”, “Datorita MIE a facut facultatea” etc.

Una e nevoia de a-l ajuta pe celalalt, alta e sa “atentezi” la personalitatea lui. NU poti schimba pe nimeni! Iti poti doar influenta partenerul si doar daca si el vrea asta. In momentul in care atentezi la ceea ce il defineste pe el ca persoana, relatia va intra in declin.

De obicei spunem ca vedem NOI in celalalt ceea ce nu vad ei, si incercam sa le aratam ce potential au. E un prim semn ca incerci sa il schimbi pe cel de langa tine.

Egoismul

Desi stii ca il irita pe partenerul tau anumite lucruri pe care le faci, continui sa le faci si nu tii deloc cont de rugaminti. Daca nu tii cont de nevoile partenerului inseamna ca nu tii la el suficient de mult iar acest lucru se transmite. Incearca sa fii atent la nevoile celui de langa tine. Fii atent nu doar la ceea ce iti spune ci mai ales la limbajul nonverbal.

Control excesiv

Nu incerca sa iti controlezi partenerul, sa ii spui ce prieteni sa aiba, ce sa faca la locul de munca, cum sa isi petreaca timpul liber, etc. O perioada va accepta dar nici intr-un caz pe termen lung. NU INCERCA SA IL SANTAJEZI EMOTIONAL SAU PRIN AMENINTARI!

Lasa-i libertate, lasa-l sa fie EL, doar asa va aprecia relatia, nu daca va trebui sa dea raportul ce a facut in fiecare minut al zilei, cu cine s-a intalnit, ce a facut la job, etc.

Subaprecierea

Sa iti critici partenerul este foarte usor, dar este si mai umilitor sa o faci de fata cu altii, sau chiar de fata cu copiii. Da, se poate sa fi acumulat frustrari de-a lungul anilor, si pentru ca nu ai reusit sa rezolvi problema, iti cauti aliati.

Umilind nu vei obtine niciodata o schimbare pe termen lung. Va trebui sa discutati problema de orice natura e ea: poate e lipsa de tandrete, poate e vorba de anumite frustrari sexuale, poate e vorba de impartirea responsabilitatilor, etc. Doar discutand vei reusi sa rezolvi problema nu “impungand tot timpul”.

Mandria

Mai ales barbatii sunt orgoliosi, dar nici noi femeile nu ne lasam mai prejos. Atunci cand gresesti cere-ti iertare, nu sta imbufnat… de cele mai multe ori celalalt nici macar nu stie ce si unde a gresit.

Gandurile nu pot fi citite. Incapatanarea nu face decat sa impiedice comunicarea si chiar nu poti rezolva nimic. Nu uita ca niciodata nu o sa poti demonstra ceva fiind mandru, ci doar comunicand.

Posesivitate

Partenerul tau NU iti apartine. Nu e un bun material, e o persoana care are nevoie de aprecieri, care vrea sa intre in comuniune cu tine, sa comunice… fiind posesiv nu faci decat sa ii tai tot elanul.

Presupusul

Nu presupuneti ca partenerul stie la ce va ganditi, stie ce va doriti, etc. Da, la inceput “pareti” ca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Dar odata coborati din acea euforie va trebui sa comunicati. Incearca sa nu iti mai intrerupi partenerul, incearca sa inveti sa asculti pana la capat ce ti se spune.

E un subiect larg, dupa cum v-ati dat seama deja, 🙂 probabil il vom mai dezbate si in alte articole.

Cu drag,

Delia 🙂

Acest articol are un comentariu

  1. Lavinia

    Multumesc Delia. O duminica minunata?

Lasă un răspuns