You are currently viewing Cum să fii asertiv(ă)

Cum să fii asertiv(ă)

  • Post comments:0 Comments

“Există multă confuzie și multe neînțelegeri în legătură cu sensurile cuvântului asertiv. Este foarte important să ne definim termenii pentru a putea să avem o înțelegere reciprocă a lucrurilor despre care vorbim.

Asertivitatea înseamnă că suntem conștienți de sentimentele și de opiniile noastre și ni le afirmăm nouă înșine și altora într-un mod care respectă drepturile celorlalți oameni. Cum o persoană asertivă este bună, liniștită și amabilă, ea nu-și cere niciodată scuze pentru sentimentele sale, fiindcă sentimentele trebuie onorate și respectate. Asertivitatea este spiritualitate divină, deoarece este un mod de a interacționa care recunoaște că formăm un tot unitar și că suntem egali cu ceilalți. Prin urmare, la fel de mult ca ceilalți oameni, avem dreptul de a fi fericiți.

  • Asertivitatea în relațiile personale: Dacă sunteți asertivi, știți că relațiile se bazează pe dezvăluirea adevăratului eu. Astfel nu vă veți simți niciodată iubiți, pentru că cealaltă persoană nici măcar nu vă cunoaște cu adevărat. Singura cale de a vă simți într-adevăr iubiți este de a vă asuma riscul să fiți voi înșivă și apoi să fiți acceptați și îndrăgiți pentru ceea ce sunteți sau pentru cine sunteți cu adevărat.
  • Asertivitatea în afaceri: Și în relațiile de afaceri, este vorba tot de dobândirea respectului. Când sunteți asertivi la locul de muncă, vă exprimați respectul firesc. Nu ridicați tonul, nu dați vina pe altcineva și nu atacați opiniile altora la nivel personal. De fapt, asertivitatea poate fi extrem de amabilă. O persoană asertivă în afaceri vorbește calm și fără patimă în același timp.
  • Asertivitatea în situațiile care țin de misiunea personală în viață. Ca Îngeri Pământeni, aveți o misiune personală foarte importantă. Sunteți aici să vorbiți în numele celor care nu pot vorbi pentru ei înșiși (cum ar fi copii, animalele, oamenii oprimați, Natura-Mamă și mediul înconjurător). Sunteți aici să-i ajutați pe alții să asculte și să aibă încredere în mesajele divine. Deci înseamnă că sunteți chemați să acționați ca învățători, să transmiteți informații importante, fie într-un cadru formal, într-o clasă, la școală, fie în întâlnirile directe cu oamenii.

Ca Îngeri Pământeni, este de așteptat să pledați pentru apărarea unor drepturi sau să duceți muncă de activism pentru un ideal. Asta înseamnă să conștientizați ceea ce se întâmplă în lume și să vă asigurați că fiecare om reprezintă o voce. În termeni practici, asta înseamnă că veți semna petiții, veți participa la întruniri, veți vorbi în public, veți stimula conștientizarea, veți contacta autoritățile locale, veți face voluntariat, vă veți ruga și veți participa la marșuri pașnice.”

 

Sursa – Asertivitatea pentru Îngerii Pământeni – Cum să fim plini de iubire în loc să fim “drăguți” – Doreen Virtue

Lasă un răspuns