You are currently viewing Cum să fiți fermi în orice situație

Cum să fiți fermi în orice situație

  • Post comments:0 Comments

„Când este confruntată cu orice formă de pericol, fiecare ființă se apără. Este un răspuns instinctiv care asigură supraviețuirea la nivel fizic. Trebuie așadar să recunoaștem că avem un mecanism de apărare.

Acest lucru nu ne face în nicun fel mai puțin spirituali sau mai puțin angelici. Gândiți-vă la îngerii războinici, cum ar fi Arhanghelul Mihail, cu sabia și cu armura sa, ceea ce înseamnă că și cel mai pașnic înger trebuie uneori să lupte, să dea o bătălie. Și există un echivalent feminin al arhetipului Arhanghelului Mihail în orice femeie. Cercetați povestirile despre femeile războinice, cum ar fi Ioana d’Arc sau luptătoarele pentru drepturile femeilor. 

Când cineva spune sau face ceva care vă provoacă o reacție, este important să recunoașteți gândurile și sentimentele pe care le aveți. Poate observați că mușchii stomacului se tensionează, că transpirați sau vă umpleți de supărare, de furie ori vă simțiți năuciți.

Dacă este posibil, încercați să ieșiți din acea situație, scuzându-vă chiar că mergeți să vă odihniți. Acele clipe de liniște vă  permit să vă calmați reacțiile fiziologice. Altfel, s-ar putea să acționați impulsiv și să spuneți lucruri pe care să le regretați mai târziu.

Când sunteți singuri, căutați să aveți o discuție sinceră cu voi înșivă. Începeți prin a observa cum vă simțiți la nivel fizic.

Inima vă bate mai repede sau mai tare, respirația devine mai superficială sau aveți gânduri „explozive”? Oricare dintre aceste reacții vă poate arăta că cealaltă persoană declanșează în dumneavoastră o reacție de neliniște, de anxietate.

Acest răspuns plin de anxietate este denumit prin sintagma luptă sau fugi. Este un răspuns instinctiv în fața pericolului. Când există un pericol, instinctele vă îndeamnă fie să luptați, fie să fugiți.

Când sunteți singuri și meditați, este o idee bună să vă rugați pentru călăuzire, susținere și pace. Vreți să fiți sinceri cu voi înșivă și cu ceilalți, dar nu doriți să exagerați situațiile și nu doriți nici să atrageți resentimente.”

Sursa – Asertivitatea pentru Îngerii Pământeni – Cum să fim plini de iubire în loc să fim “drăguți”  – Doreen Virtue

Lasă un răspuns