You are currently viewing Daca…

Daca…

  • Post comments:0 Comments

 

Ne spunem zi de zi… “daca as avea parte si eu de iubire, as putea zbura”, “daca as avea parte de acea promovare, as fi fericit”, “daca as avea parte de sanatate, as aprecia mai mult viata” etc.

Traim doar pentru ACEA ZI in care ni se vor intampla lucrurile pe care dorim sa le AVEM in viata noastra. Veti spune: ce e rau in asta?, nu se spune ca e bine sa stii ce iti doresti ca sa ti se implineasca?

Da, asa e, insa e important sa facem niste precizari. Iti doresti sa AI, sa POSEZI… ai NEVOIE, acestea sunt afirmatii care vin din EGO. Daca nu o sa ai ceea ce iti doresti, ce se va intampla? Daca lasi lucrurile sa se intample si sa vina spre tine, cum ar fi?

Cand ne agatam, cand ne atasam de dorinte acestea nu se implinesc

Ele se implinesc atunci cand incepi sa traiesti cu adevarat si in viata de zi cu zi, in prezentul TAU. De asemenea, daca ne gandim doar ce viata o sa avem daca… uitam ce viata avem ACUM si nu ne bucuram de ea.

Ma intreaba lumea daca nu cumva e o contradictie, adica iti doresti, stii ce iti doresti si apoi te detasezi dar ramai in prezent. Te detasezi de acea dorinta, viata ta merge mai departe, asta e important sa nu uiti.

De multe ori am cazut si eu examenul acesta… insa perseverez. Atunci cand imi doresc ceva si spun AM nevoie… TREBUIE sa am… ma opresc si incerc sa aplic urmatoarea strategie:

1. Ma intreb CUM este viata mea acum. De ce imi zboara mie gandurile spre ce as putea avea? De ce nu vad ce am?

De cele mai multe ori trebuie sa facem un pas inapoi pentru a putea vedea viata noastra asa cum este ea cu adevarat. Cred ca ti s-a intamplat si tie sa privesti o fotografie si sa iti dai seama ca daca o privesti mai departe poti observa anumite lucruri, daca o privesti dintr-o parte vezi altele, daca te apropii vezi detalii pe care altfel le-ai fi neglijat.

Ce-ar fi daca am privi viata noastra ca pe o fotografie? De undeva din afara, incercand sa ne si apropiem sa vedem detaliile din sufletul nostru, dar incercand sa ne vedem si de departe, din alte unghiuri pentru a intelege mesajul complet al fotografiei.

De cele mai multe ori iti dai seama ca nemultumirea pe care o ai vine din faptul ca tu ai uitat de TINE, nu te mai recunosti, nu mai traiesti cu adevarat. Stiti ce se spune: “speranta moare ultima”. Este comod sa speri si sa fii nemultumit. O data ce recunosti asta poti trece la pasul urmator.

2. Care e “versiunea mea imbunatatita”… cine sunt eu, acea persoana pe care pot sa o iubesc? Nu avem in viata parte de ceea ce ne dorim pentru ca nu lucram cu noi, nu invatam din lectiile vietii, stam pe marginea drumului asteptand sa ne bage cineva in seama, asta cand toata lumea e ocupata.

Da, vreau sa am parte de iubire, dar eu nu imi exprim emotiile de frica sa nu fiu ranita. Da, vreau sa fiu promovat dar nu am initiativa de frica de a nu fi respins, etc.

Versiunea aceasta a ta e cea care va reusi si aici e important sa lucrezi cu tine.

3. Daca o sa am ceea ce imi doresc, ce vreau sa simt? Acea stare pot sa o simt atunci cand decid eu. Daca o sa fiu promovat, o sa fiu apreciat. Da, pot sa simt acea apreciere si daca nu o sa fiu promovat, poate chiar nu am nevoie de apreciere, poate “versiunea mea imbunatatita” nu are nevoie de asta.

Analizati si vedeti daca nu cumva va iluzionati. Iti spui: daca o sa am parte de iubire o sa pot zbura, o sa trec mult mai usor peste problemele de la serviciu, etc… este oare asa? De asta iti doresti iubire? Ce inseamna pentru TINE sa traiesti iubirea? Pune-ti intrebari si afla ce simti cu adevarat.

4. Daca nu o sa am ceea ce imi doresc, ce se va intampla? De ce sa ma agat de ceva? Intotdeauna aceste dorinte pe care le atasam de noi ca ventuzele ma gandesc ca sunt ca un elastic… tragem prea tare de el si ajunge apoi sa ne loveasca in fata.

Daca nu se intampla, inseamna ca nu e potrivit pentru tine, nu? Greu de acceptat asta… ca nu poti controla lucrurile, ca TU nu stii ce e potrivit pentru tine. Insa asa e in viata.

Aplica aceasta strategie de fiecare data cand mintea iti spune: “daca o sa am…”, “am nevoie”, etc. si vei vedea ca viata ta se va schimba.

Cu drag,

Delia. 🙂

Lasă un răspuns