You are currently viewing Dăruirea pură

Dăruirea pură

  • Post comments:0 Comments

“Singura formă de dăruire care duce la elevare spirituală și la adevărata pace sufletească este cea în care dăruiți pentru că așa simțiți că trebuie să faceți. Dacă o faceți fiindcă vă simțiți vinovați, că doriți să fiți iertați de cineva sau sunteți obligați, înseamnă că sunteți într-o stare de teamă. Asta înseamnă că acționați sub impulsul eului inferior, iar darul – fie că e vorba de timp, de bani, de ajutor, de sfat, de susținere sau de iubire – va purta amprenta frecvențelor joase lăsate de acea energie de vinovăție, de teamă sau de obligație.

Ca Îngeri Pământeni, sunteți aici să dăruiți, să ajutați și să vindecați. Și motivul pentru care dăruim este diferența dintre a crea o viață plină de bucurie pentru noi înșine și pentru alții… și a trăi ca o victimă sau ca un martir în mizerie: 

  • Dacă dăruiți pentru că sperați să fiți apreciați și iubiți pentru tot ceea ce faceți, veți fi mereu dezamăgiți că nu veți primi înapoi la fel de mult cât ați dăruit. De asemenea, veți avea sentimentul neplăcut că oamenii vă iubesc pentru ceea ce faceți pentru ei, în loc să vă iubească pentru ceea ce sunteți și cine sunteți.
  • Dacă dăruiți pentru ca o anumită persoană să nu mai fie furioasă față de voi, veți fi întotdeauna nervoși, ca și cum ați merge pe coji de ouă, atunci când acea persoană, în ciuda eforturilor voastre, decide încă să fie supărată pe voi.
  • Dacă dăruiți fiindcă sperați că acea persoană vă va ajuta la rândul ei, vă veți simți permanent vinovați că adevăratele voastre intenții nu sunt pure. De asemenea, vă veți simți răniți atunci când cealaltă persoană nu vă răspunde în același fel. 

Dăruiți doar fiindcă sunteți cu adevărat fericiți să o faceți. În acea experiență veți găsi binecuvântarea cerească. De fapt, o regulă bună conform căreia ar trebui să trăim este următoarea:

Nu faceți niciodată nimic dacă nu doriți să o faceți. La fel, nu acționați, nu mergeți să meditați ori să vă rugați până când nu vă creați o stare mentală de fericire pentru ceea ce urmează să faceți.”

Sursa – Asertivitatea pentru Îngerii Pământeni – Cum să fim plini de iubire în loc să fim “drăguți” – Doreen Virtue

Lasă un răspuns