You are currently viewing Despre pasiune

Despre pasiune

  • Post comments:3 Comments

Tot ceea ce fac in ultima perioada fac cu pasiune, sunt implicata total si creez tot timpul ceva. Insa cel mai important lucru este ca vad in jurul meu, prin ceea ce fac, prin serviciile pe care le ofer, ca las urme.

Am cautat o definitie a pasiunii si am gasit-o pe cea data de Deepak Chopra care pentru mine ramane o inspiratie continua, il citesc si recitesc si descopar mereu ceva minunat.

Asadar:

Pasiunea este energia pe care iubirea o creeaza fara alt scop decat ea insasi. Energia nascuta din iubire este creativa – ea innoieste tot ceea ce atinge. Pentru a vedea cat de pasionat esti, priveste in jurul tau la ceea ce ai creat. Sursa pasiunii se afla inauntrul tau. Cand pasiunea incepe sa se stinga, trebuie hranita din nou de la sursa.
— Deepak Chopra

Cei care descoperim pasiunea suntem norocosi pentru ca descoperim ce inseamna sa iti traiesti viata cu adevarat. Ai ocazia de a te minuna zilnic de ceea ce creezi, nu te poti plictisi atata vreme cat pasiunea aceea mentine focul din tine.

Daca focul se face mai mic sau da sa se stinga stii ce ai de facut: iti cauti resursele, redescoperi ceea ce faceai inainte sau descoperi ceva nou care face focul sa fie din nou viu. Pentru asta insa trebuie sa te uiti in tine, pentru asta insa trebuie sa te opresti din goana zilnica si sa dai drumul creativitatii sa vezi unde te conduce.

O alta definitie interesanta este data de John Welwood care spune ca:

Esenta pasiunii e spontana si neconditionata, fiindca e nefabricata. Fiinta noastra fiind deschisa, rezoneaza in mod natural si vrea sa intre in contact cu ceva mai mare decat noi – vastitatea vietii insasi. Pasiunea e viata care vrea sa intre in contact cu viata; viata din interiorul nostru intra in legatura cu viata din exterior.

Atunci cand esti pasionat parca tu esti un canal de transmitere, doar prin tine se poate transmite un mesaj, doar tu esti acela care poate sa faca un anumit lucru extraordinar.

Tu, descoperindu-te, reusesti sa fii ca un soare, ale carui raze pot lumina anumite locuri, anumite persoane; ale carui raze pot arde atunci cand vrei sa transmiti unele semnale de alarma. Lumina ta, caldura ta, faptul ca tu ESTI inseamna ca poti crea ceva pe lumea asta. Oare nu toti ne dorim asta?

Atunci cand intalnesc pe cineva prima data il intreb ce pasiuni are si daca si le cultiva. Imi place sa vad oameni pasionati in jurul meu. Am si atras asta in viata mea si ma simt onorata sa fiu aici alaturi de voi.

Multumiri!

Cu drag, Delia

Acest articol are 3 comentarii

  1. Maria

    Cu recunostiinta Delia ?❤️

  2. Manuela

    Ce bine punctat, Delia!! Și eu împărtășesc aceeași idee măreață..pasiunea e înlăuntrul ființei noastre si-i sporim energia ori de câte ori iubim cu sinceritate! Te îmbrățișez, Delia! Cu drag de tine!?

Lasă un răspuns