You are currently viewing Exercițiul “Iertare, eliberează-te acum”

Exercițiul “Iertare, eliberează-te acum”

  • Post comments:0 Comments

Astăzi de Lună Plină vă propun un exercițiu de eliberare prin iertare care poate aduce schimbări pozitive marcante în viețile voastre.

Oricine se poate simți mai liniștit și mai plin de energie prin intermediul iertării. Acest proces seamănă cu aruncarea balastului atunci când zburăm într-un balon cu aer cald, ca să putem zbura mai sus. Mânia veche, teama și resentimentele sunt poveri care ne încetinesc și ne secătuiesc vitalitatea. Poate aveți o anumită greutate pe care vreți să o aruncați din balonul vostru acum. Atunci când iertați – pe ceilalți și pe voi înșivă – deveniți mai ușori și mai puțin temători.

  1. Cunoașteți beneficiile iertării – Iertarea este altceva decât să spui “nu reușesc” sau “eu am greșit și tu ai avut dreptate”. Este altceva decât să scoți pe cineva din încurcătură pentru un act greșit perceput. Iertarea este pur și simplu o cale de eliberare a spiritului și de a deveni o ființă fără limite. Pacea, liniștea și senzația că ești plin de energie sunt premiile și iertarea este prețul.
  2. Faceți un inventar al persoanelor pe care trebuie să le iertați. Scrieți numele fiecărei persoane, în viață sau decedate, care v-a iritat vreodată. Se poate întâmpla să vă vină în minte numele unor persoane la care nu v-ați gândit de mulți ani sau chiar a unor persoane din copilărie cu care ați avut de împărțit ceva la un moment dat. Este bine să vă treceți și propriul nume, poate chiar în cap de listă.
  3. Eliberează și iartă! – Stând singur/ă într-o cameră liniștită, unde nu există pericolul să vă întrerupă cineva, eliberați de pe listă câte un singur nume odată. Păstrați imaginea fiecărei persoane în minte și spuneți-i: “Te iert și te eliberez. Nu mai păstrez deloc neiertare. Iertarea mea pentru tine este totală. Sunt liber/ă și tu ești liber/ă.” Acest exercițiu poate dura 30 de minute sau mai mult. Este important să nu renunțați până când nu terminați lista.
  4. Practicați iertarea și eliberarea în fiecare seară. În fiecare seară înainte de a merge la culcare faceți o trecere în revistă, în gând, a evenimentelor zilei respective. Este cineva pe care trebuie să-l iertați? Exact așa cum probabil vă spălați pe față în fiecare dimineață, este important să purificați conștiința în fiecare seară, pentru ca resentimentele să nu se acumuleze.

Iartă și vei fi iertat!

Sursa: Vindecarea cu îngeri – Doreen Virtue

Lasă un răspuns