You are currently viewing Iluzia Ignoranţei

Iluzia Ignoranţei

 • Post comments:0 Comments

A Zecea Iluzie – IGNORANŢA EXISTĂ

”În mod crescând, pe măsură ce fiecare Iluzie se ridica pe umerii celei de dinaintea ei, era din ce în ce mai greu de înţeles Viaţa. Oamenii puneau din ce în ce mai multe întrebări la care nu se putea găsi răspuns. Dacă asta este adevărată, atunci de ce se întâmplă aia? Dacă aia era adevărată, atunci de ce se întâmplă asta? În foarte scurt timp, filozofii şi învăţătorii au început să dea din umeri. „Nu ştim”, spuneau ei, „şi nu ştim dacă este posibil să se ştie.” 

Şi astfel s-a născut idea de Ignoranţă.

Această idee a servit atât de multor scopuri, încât s-a răspândit rapid şi, în curând, a devenit răspunsul suprem. Pur şi simplu, nu ştim. Mintea omenească a început să-şi găsească prin aceasta nu numai un refugiu, ci un anumit gen de putere. „Noi nu ştim” s-a transformat în „nu se presupune că ar trebui să ştim”, ceea ce a devenit „nu e nevoie să ştiţi”, ceea ce a devenit în cele din urmă „ceea ce nu ştiţi, nu vă face rău”. Aceasta a dat religiilor şi guvernelor autoritatea de a spune ce vor şi de a acţiona cum le place, fără să trebuiască să dea socoteală nimănui.

„Nu se presupune că ar trebui să ştim” a devenit, până la urmă, o doctrină religioasă. Există anumite secrete în Univers pe care Dumnezeu nu vrea să le cunoaştem, declara această doctrină – şi chiar şi a cerceta asemenea lucruri era o blasfemie. Această doctrină s-a răspândit rapid, de la religie, la politică şi guvern. 

Rezultatul: a existat un moment în istoria voastră când anumite întrebări puse în anumite momente şi în anumite moduri puteau duce la tăierea capului. Literalmente. Această prohibiţie împotriva întrebărilor a ridicat Ignoranţa la o calitate de dorit. A nu pune întrebări a devenit un comportament înţelept şi foarte bun. A devenit un comportament acceptat. Într-adevăr, un comportament pe care toţi se aşteptau să-l ai. În timp ce pedeapsa pentru ofensa adusă prin întrebări impertinente nu mai este astăzi atât de sever pedepsită cum era în zilele de demult, există anumite locuri de pe planeta voastră unde lucrurile s-au schimbat foarte puţin.

Anumite regimuri totalitare insistă, până în clipa de faţă, să se ridice numai vocile care sunt în consens şi că vocile dizidenţilor trebuie reduse la tăcere, uneori în modurile cele mai brutale.

Unele dintre aceste comportamente barbare sunt justificate prin proclamaţii cum că ele ar fi „necesare pentru a asigura ordinea”. Protestele emise de comunităţile internaţionale sunt tratate cu dispreţ, guvernele represive declarând că acestea sunt „probleme interne”. Adevăr vă spun Eu vouă: Esenţa dragostei este libertatea. Oricine spune că vă iubeşte şi că are grijă de voi vă va garanta libertatea. Lucrurile sunt chiar atât de simple. Nu trebuie să căutaţi mai departe şi mai adânc pentru sensuri mai sofisticate. 

V-am spus înainte şi vă voi spune din nou. În esenţa experienţei umane există numai două energii: dragostea şi frica. Dragostea garantează libertatea, frica o ia. Dragostea deschide totul, frica închide. Dragostea invită la exprimare deplină, frica o pedepseşte. Aceasta este măsura pe care o puteţi folosi ca să ştiţi dacă cineva vă iubeşte sau dacă îi este frică de voi. Nu luaţi în seamă ceea ce vă spun ei. Daţi atenţie la ceea ce fac. Iubirea vă invită întotdeauna să rupeţi barierele ignoranţei. Să puneţi orice întrebare. Să căutaţi orice răspuns. Să rostiţi orice cuvânt. Să împărtăşiţi orice gând. Să sprijiniţi orice sistem. Să preamăriţi orice Dumnezeu.

Să vă trăiţi propriul adevăr. Iubirea vă invită ca, întotdeauna, să vă trăiţi propriul adevăr. În felul acesta puteţi şti că este vorba despre dragoste.Eu vă iubesc. De aceea am venit să vă spun că: Ignoranţa este o Iluzie.

Ştiţi tot ceea ce este de ştiut despre Cine Sunteţi Voi cu Adevărat – şi aceasta reprezintă esenţa dragostei. Nu trebuie să învăţaţi nimic. E nevoie doar să vă amintiţi. Vi s-a spus că nu-L puteţi cunoaşte pe Dumnezeu şi că până şi a întreba despre Mine este o ofensă la adresa Mea.

Acest lucru nu este adevărat niciuna dintre aceste afirmaţii nu este adevărată. Vi s-a spus că Eu am nevoie de ceva de la voi şi că, dacă nu îmi daţi acest lucru, nu vă puteţi întoarce Acasă, la Unimea cu Mine. Acest lucru nu este adevărat. Nniciuna dintre aceste afirmaţii nu este adevărată. Vi s-a spus că sunteţi separaţi de Mine şi că sunteţi separaţi unul de celălalt. Acest lucru nu este adevărat. Niciuna dintre aceste afirmaţii nu este adevărată. Vi s-a spus că nu este destul şi că, prin urmare, trebuie să intraţi în competiţie unul cu celălalt pentru absolut orice, inclusiv pentru Mine. Acest lucru nu este adevărat. Niciuna dintre aceste afirmaţii nu este adevărată.

Vi s-a spus că, dacă în această competiţie nu faceţi ceea ce vi se cere, veţi fi pedepsiţi şi că pedeapsa este condamnarea la tortură veşnică. Acest lucru nu este adevărat. niciuna dintre aceste afirmaţii nu este adevărată. Vi s-a spus că dragostea Mea pentru voi este condiţionată şi că, dacă-Mi cunoaşteţi şi îmi îndepliniţi condiţiile, cât şi toate condiţiile necesare pentru a câştiga competiţia pentru viaţă, atunci sunteţi superiori. Acest lucru nu este adevărat. Niciuna dintre aceste afirmaţii nu este adevărată. În cele din urmă, vi s-a spus că voi nu ştiţi că aceste afirmaţii nu sunt adevărate şi că nu o puteţi şti niciodată, pentru că vă depăşeşte puterea de înţelegere. Acest lucru nu este adevărat. Niciuna dintre aceste afirmaţii nu este adevărată. 

IATĂ CARE ESTE ADEVĂRUL:

 1. Dumnezeu nu are nevoie de nimic.
 2. Nu se poate ca Dumnezeu să nu reuşească şi nu se poate ca voi să nu reuşiţi.
 3. Nimic nu e separat de nimic.
 4. Există destul.
 5. Nu trebuie să faceţi nimic.
 6. Nu veţi fi judecaţi niciodată.
 7. Nu veţi fi condamnaţi niciodată.
 8. Dragostea nu cunoaşte condiţii.
 9. Un lucru nu poate fi superior lui însuşi.
 10. Deja ştiţi toate acestea.”

Sursa  – Comuniune cu Dumnezeu – Neale Donald Walsch

 

Lasă un răspuns