You are currently viewing Jumatate eu, Jumatate tu

Jumatate eu, Jumatate tu

  • Post comments:2 Comments

Voi incepe cu un citat din cartea “Calea Iubirii” de Deepak Chopra (una din cartile mele preferate).

Iubirea este menita sa vindece.
Iubirea este menita sa reinnoiasca.
Iubirea este menita sa ne dea siguranta.
Iubirea este menita sa ne inspire cu puterea ei.
Iubirea este menita sa ne faca increzatori, lipsiti de indoieli.
Iubirea este menita sa alunge toata teama.
Iubirea este menita sa dezvaluie nemurirea.
Iubirea este menita sa aduca pace.
Iubirea este menita sa armonizeze diferentele.
Iubirea este menita sa ne apropie de Dumnezeu.

Cand iti dai seama ca relatia in care esti este una sincera si de viitor?

Cu siguranta nu iti dai seama in perioada in care esti indragostit(a), cand totul pare roz, frumos si cand ai impresia ca orice fel de impedimente ar fi in relatie sunt minore, chiar daca e vorba despre principiile TALE, peste care in mod normal nu ai trece.

Fiecare cuplu are o alta dinamica pentru ca fiecare dintre noi suntem diferiti, unici, iar in cuplu e la fel, imbinarea dintre doua jumatati e unica. Celalalt vine in completarea noastra acolo unde avem nevoie.

Ai si tu jumatatea ta, o viata a ta, iar in felul asta ii castigi respectul, nu il/o sufoci, iar ceea ce castigi este constructia temeliei unei relatii care va fi de durata. O relatie frumoasa este atunci cand simti ca cel de langa tine te respecta si mai ales te accepta pe tine asa cum esti: cu perioade in care nu ai chef sa vorbesti, esti agitat(a) si stie cum sa se poarte cu tine atunci, cu perioade in care partenerul tau prefera sa stea mai degraba cu prietenii decat cu tine, etc.

Ceea ce mi se pare important e sa cunoastem jumatatea noastra – Noi ca fiinte cum suntem? Care sunt locurile care au nevoie de completare si unde sunt acestea?

Si ne dam seama incercand… si ne dam seama nepotrivindu-ne, poate sifonand anumite parti sau poate chiar schimbandu-ne. In felul acesta exersam si ne dam seama care e jumatatea care ne completeaza iar cand o gasim ne simtim binecuvantati.

Pana atunci suntem intr-o permanenta cautare. Insa sa nu uitam niciodata ca iubirea se afla in noi si in jurul nostru permanent.

Cu drag,

Delia 🙂

Acest articol are 2 comentarii

  1. Maria

    Precios.. Foarte frumos ártico, multumesc, multumesc, multumesc ????

  2. Mihalache Vasile

    Multumesc mult cu recunostia si iubire

Lasă un răspuns