You are currently viewing Liberul arbitru

Liberul arbitru

  • Post comments:0 Comments

“Poate că ai auzit dictonul care spune că temerile sunt profeţii care au tendința de a se îndeplini, iar acest lucru este în bună măsură adevărat. Trebuie totuși să înţelegi că nefiind reală, teama nu are o putere creatoare autentică. Numai o ființă creată de Dumnezeu poate crea. 

Prin urmare, focalizarea asupra fricii pare să creeze o experiență negativă, dar de fapt o conștiință plină de teamă este mai degrabă o inconștiență. Atât timp cât nu te focalizezi asupra iubirii, viața ta este ca o navă fără cârmaci. Orice curent o poate mișca de colo-colo, îndepărtând-o de destinaţia la care dorești să ajungi. 

În analogia noastră, acești curenți sunt energiile pline de teamă ale gândurilor tale și ale gândurilor celorlalți oameni. Prin urmare, nu tu ești cel care creează sau care atrage către el circumstanţele dureroase, căci puterea ta creatoare, conferită de Dumnezeu, nu poate crea altceva decât o manifestare a iubirii. Absența conștientizării iubirii te lasă însă deschis în fața influenţei energiilor negative, la fel ca în analogia noastră cu nava fără cârmaci. 

Probabil că te întrebi: „Dacă iubirea este într-adevăr omniprezentă, cum se poate focaliza cineva asupra unui aspect diferit de ea?” 

Marea majoritate a oamenilor cred că liberul arbitru este capacitatea de a lua propriile decizii. Ai auzit probabil că Dumnezeu le-a dăruit oamenilor liber arbitru, iar motivul suferinței lor este faptul că el nu intervine în alegerile pe care le fac aceștia fără consimțământul lor. Această explicație nu este departe de adevăr, dar este puțin simplistă.

Liberul arbitru îți permite să creezi fie în lumea reală a iubirii, fie în cea iluzorie a visului, care nu durează. Cu alte cuvinte, tu poți crea experiențe temporare care te entuziasmează, în interiorul stării de vis. De îndată ce te trezești însă, creațiile tale iluzorii se evaporă în sursa lor, care practic nu există. Acest mecanism creează o experiență de tip montagne russe, în care treci dintr-o extremă în alta, de la festin la foamete și invers, respectiv de la fericire la griji și dezamăgiri.

Posibilitatea de a face alegeri libere presupune faptul că poți alege asupra cărui aspect al iubirii dorești să te focalizezi. Așa cum diferitele culori alcătuiesc curcubeul, există variații diferite ale iubirii, precum recunoștința aprecierea, compasiunea și afecțiunea.

Atunci când optezi pentru a te focusa asupra iubirii, tu creezi ceva real și durabil, plin de sens și capabil să îți binecuvânteze viața, ție și celorlalți oameni. Devii  astfel ca un soare care își revarsă căldura și lumina asupra tuturor.

Alegerea iubirii reprezintă cea mai înaltă vibrație. Prin urmare, ea te conectează cu cele mai înalte idei și viziuni creatoare. Această stare de spirit îți permite să “descarci” idei de geniu și revelații, dar și idei practice și călăuzirea de care ai nevoie în viața de zi cu zi.“ 

Sursa – Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști – Doreen Virtue

Lasă un răspuns