You are currently viewing Motive de recunostinta la final de 2018

Motive de recunostinta la final de 2018

  • Post comments:1 Comment

Am invatat, de-a lungul timpului, ca fiecare provocare vine la pachet cu un dar. Nu este vorba de a privi partea pozitiva a lucrurilor ci mai degraba este vorba despre intelepciunea cu care vezi o provocare si recunostinta ca ti s-au deschis ochii sau ca ai avut puterea de a merge mai departe.

Consider ca exista doua tipuri de provocari: unele tin de anumite evenimente in viata ce ii implica pe altii sau sunt momente de destin (spre exemplu moartea cuiva drag), evenimente unde fiecare facem ce putem, important insa este sa ajungem la acceptare si intelegere. Insa aici este nevoie sa ne lasam ajutati de cei din jur, sa fim blanzi cu noi si sa avem rabdare.

Alte provocari insa vin peste noi pentru ca am amanat, pentru ca ne-am incapatanat sa stam in situatii care nu erau spre binele nostru, pentru ca oricate semne am avut noi am crezut ca putem sa controlam lucrurile… sau mai corect spus ne-am crezut Dumnezeu.

Si revenind la 2018 simt ca acest an ne-a fortat sa privim atat pierderile cu mai multa intelepciune si ne-a sanctionat amanarile. Parca timpul nu mai are rabdare cu noi, iar sansele nu mai sunt atat de multe. Inainte daca faceam anumite alegeri “gresite” constientizam peste cativa ani, acum orice alegere pe care o facem parca este pusa sub lumina reflectoarelor si nu avem cum sa nu vedem sau mai ales sa simtim (uneori chiar imediat) ca directia spre care ne indreptam este una gresita.

Eu ma bucur ca in 2018 am reusit sa privesc altfel provocarile, chiar daca m-a durut pe moment, chiar daca am luat lucrurile personal, chiar daca m-am incapatanat, am realizat, intr-un timp destul de scurt, care a fost darul din fiecare provocare, de ce anume a trebuit sa trec prin ea. Una este sa vezi si sa constientizezi darul si alta este sa il pui in valoare, sau cum se zice sa iti inveti lectia. Aici mai am de lucru :), si cred ca in functie de fiecare provocare, toata viata vom avea de lucru, important este sa nu ne mai ascundem dupa degete si sa actionam conform mesajelor pe care le primim. Acum, mai mult ca nicio data, fac alegeri constiente si nu am motive sa zic: ah… nu stiam in ce ma bag.. pentru ca stiam si am ales asta.

In 2018 am muncit foarte mult si am invatat ca munca nu tine loc de odihna. Chiar daca sunt calauzita si fac ceea ce imi place, chiar daca sunt pe misiune, am nevoie sa ma odihnesc si am nevoie de mai mult timp cu mine. Si uite asa stiu care este si una din intentiile mele pentru 2019.

In 2018 am invatat sa ma iubesc mai mult si sa fiu mai aproape de ceea ce simt si mai putin de ceea ce cred eu ca imi trebuie. O provocare pe care am avut-o in acest an a fost sa inteleg ca nu tot ceea ce imi doresc este potrivit pentru mine. Chiar daca mi-am implinit multe dorinte nu m-am simtit bine. Am aflat aceste lucruri nu intr-un mod tare placut, dar daca nu dadeam cu capul, as fi continuat sa visez cai verzi pe pereti.

In 2018 am invatat sa pretuiesc altfel timpul. Sunt onorata de cei care vin la evenimentele mele pentru ca stiu cat de pretios este timpul si ma bucur ca aleg sa il petrecem impreuna. Am devenit de asemenea selectiva cu cine imi petrec timpul si cum fac asta. A fost un an in care am preferat singuratatea in loc sa petrec timpul in locuri in care nu ma simteam bine si cu persoane cu care nu mai aveam lucruri in comun.

In 2018 am invatat ca nu stim sa ii pretuim pe cei care sunt aproape de noi. Nu vedem padurea de copaci sau pur si simplu credem ca vor fi mereu acolo. Daca pleci esti condamnat ca pleci, cand vii unde crezi ca esti chemat(a) unii uita ca esti acolo. Au fost multe amagiri sau asteptari neimplinite insa am inteles ca aveam nevoie de aceasta experienta si stiu acum cum sa pun problema pe mai departe.

In 2018 am invatat sa nu poti construi nimic daca nu ai o fundatie solida. Si desi in multe aspecte din viata mea fundatia a fost cam zdruncinata am reusit sa o stabilizez si sa merg inainte. Si tare ma bucur ca am avut aceste cutremure pentru ca altfel cladeam totul pe nisipuri miscatoare.

In 2018 am inceput sa invat sa cer ajutorul. Am facut si 2 editii ale programului „Invata sa primesti” pentru care sunt tare recunoscatoare. Sunt chiar mandra de mine ca am reusit sa cer ajutorul unor oameni faini, profesionisti, care m-au ajutat sa duc tot ceea ce fac azi la un cu totul alt nivel. Fara ei nu as fi reusit sa fac asta.

In 2018 am invatat ca toate se intampla la timpul lor si ca chiar daca eu vreau un stil de viata sanatos trebuie sa am rabdare cu mine. 🙂 Am facut pasi micuti dar importanti si in acest sens insa este o alta intentie a mea pentru 2019.

2018 m-a invatat sa pretuiesc momentele cu cei dragi si in 2019 vreau sa imi aloc mai mult timp pentru a sta impreuna cu cei pe care ii pretuiesc.

Tu ce ai invatat in 2018? Pentru ce esti recunoscator(oare)?

Multumesc 2018, 2019 sunt pregatit(a)!

 

Delia Muresan

 

Acest articol are un comentariu

  1. Ioam Vomir

    In 2018 am invtat sa pierd ce am iubit cel mai mult. Am invatat sa iert. Am invatat sa multumesc. Am invatat sa traiesc. Multumesc cu recunostinta Delia intradevar esti un inger .

Lasă un răspuns