You are currently viewing Postul Sfantului Anton de Padova – Novena

Postul Sfantului Anton de Padova – Novena

 • Post comments:22 Comments
Dacă-ţi trebuie minuni, prin Anton le dobândeşti, crede celor ce-au aflat marea lui putere (cf. Sfântul Bonaventura).
 
Fernando Martins de Bulhões, cunoscut ca Sfântul Anton de Padova sau Sfântul Anton de Lisabona, nascut la 15 august 1195, la Lisabona, Portugalia si inaltat la Ceruri la 13 iunie 1231, în apropiere de Padova, a fost un preot catolic portughez și un călugăr al Ordinului Franciscan.
 
A fost canonizat la 13 mai 1232, la mai puțin de un an de la deces, iar la 16 ianuarie 1946, a fost proclamat Doctor al Bisericii.
 
Liturgic, este comemorat la 13 iunie, în fiecare an.
 
Sfântul Anton este sfântul universal, și această popularitate i-a adus-o tocmai faima minunilor sale.
 
Postul Sfântului Anton se ţine timp de 9 marţi consecutive.
 
În timpul celor 9 marţi încercati sa nu mâncaţi de dulce (carne, lapte, ouă, brânză), să nu vă supăraţi, să nu adresaţi cuvinte grele celor din jur şi, mai ales, să daţi ceva de mâncare săracilor.
 
Eu tin post negru pana la ora 12 dupa care nu mananc de dulce. Pentru cei care puteti si simtiti, tine-ti post negru toata ziua de marti.
 
Sfântul Anton iubea foarte mult săracii şi împarţea mâncarea cu ei. Mergeti la o biserica unde se sarbatoreste Sfantul Anton, martea se duce paine. Daca nu ajungeti la biserica face-ti un gest de omenie catre cine are nevoie.
 
În fiecare dimineaţă din cele 9 marti spuneţi în ordine:
 
Rugăciunea de incepere,
 
Rugăciunea pentru a dobândi ocrotirea Sf. Anton,
 
Rugăciunea de dimineaţă catre Sf. Anton,
 
Rugaciunea de premergatoare,
 
Rugăciunea zilei de marţi în care va aflaţi: prima, a doua, a treia … pana la a noua.
 
La cuvintele „se spune ce har se doreşte” spuneţi exact ce doriti sa se implineasca, de exemplu „să fie sănătos – numele persoanei” şi aşa să faceţi în toate cele 9 marţi ale postului cand spuneti Rugăciunea.
Mai jos gasiti rugaciuni specifice pentru care va rugati: de exemplu sanatatea cuiva, sa treceti cu bine de un examen, sa aveti copilasi, pentru casatorie, castigarea unui proces etc.
Rugacinile le gasesti aici sau aici.
In ultima marţi, cea de a 9-a continuaţi cu:
 
Troparul Sfântului Anton pe care il spuneti de 9 (nouă) ori la rând, apoi cu
 
Rugaciunea de multumire
 
Rugăciunea de încheiere si
 
Născătoarea.

Rugăciune de începere

Milostive Dumnezeule primeste cu bunatate rugaciunile Sf. Anton ce eu ti le prezint acum pentru a dobandi harul (se spune ce har se doreste) ce  Tie cu umilinta Iti cer.

Iar tu maritul meu patron Sf. Anton nu intarzia a mijloci pentru mine.

Fa ca evlavia mea sa fie sincera, ajuta-ma sa pot dobandi mai intai iertarea tuturor pacatelor de care ma caiesc din inima.

In genunchi, la picioarele tale eu astept prin mijlocirea ta harul ce-l cer de la Bunul Dumnezeu.

Amin.

Rugăciune pentru a dobândi ocrotirea Sfântului Anton

Sfinte Antoane, cerescul ocrotitor al celor ce te iubesc si te sfintesc, iata si eu nevrednicul alerg la tine cu evlavie si imi pun toata increderea in ocrotirea ta rugandu-te sa ma ajuti in neputintele, necazurile si durerile mele.

Ajuta-ma sa urmez pilda vietii tale petrecandu-mi viata in curatenie, in smerenie si in dragoste fata de Dumnezeu si de aproapele meu.

Apara-ma in vremea ispitei si nu ma lasa sa supar pe Dumnezeul si Ziditorul meu prin caderea in pacat.

Numara-ma si pe mine de aici inainte intre cinstititorii si ocrotitii Tai.

Vino in ajutorul meu ori de cate ori te voi chema in necazuri si stramtori si mai cu seama in ceasul mortii mele.

Amin

Tatal Nostru, Nascatoare,  Marire si Acum, Sfinte Antoane, ajuta-ma.

Rugăciune de dimineaţa către Sfântul Anton

Sfinte Antoane, cerescul meu ocrotitor, care ai iubit si ai slujit cu atata credinta si vrednicie Dumnezeiescului meu Rascumparator si Preacuratei Lui Maice, stiu ca iti voi face o bucurie inchinand prin mijlocirea ta aceasta zi lui Iisus si Mariei. prin interpunerea ta ofer Prea-sfintei inimi a lui Iisus si cerestei lui Maice, toate faptele mele bune, toate gandurile, toate bucuriile, toate durerile si suferintele mele din aceasta zi, intr-o deosebita evlavie, ferindu-ma de orice pacat.

Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si Acum, Sfinte Antoane, ajuta-ma.

NOVENA  DE  NOUA  MARŢI

Rugăciune premergatoare

Marite Sfinte Antoane, cerescul meu ocrotitor, in cinstea ta incep eu, cel mai nevrednic dintre cinstititorii tai, aceasta novena, avand credinta ca ma vei ajuta si pe mine cum ai ajutat pe toti cei care cinstindu-te, au alergat cu credinta si evlavie la mijlocirea si ocrotirea ta, unind credinta si evlavia tuturor celor ce te cinstesc.

Din adancul inimii mele te rog nu trece cu vederea rugaciunile mele din aceste noua Marti, ci fa ca prin interpunerea ta sa se ridice la Tronul Celui Marit intre sfintii lui, la Dumnezeul si Creatorul meu si sa-Si reverse asupra mea mila si harul Sau.

Ocroteste-ma si ma apara de toti dusmanii vazuti si nevazuti si mijloceste-mi darul (aici aminteste scopul pentru care faci novena) pentru care alerg la interpunerea ta.

Preamilostive Iisuse care ai invrednicit de ascultare atatea rugaciuni ce Ti s-au inaltat prin mijlocirea Sfantului Anton, nu trece cu vederea nici glasul inimii mele, ci ma ajuta pentru vredniciile cerescului meu ocrotitor.

Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si Acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

Marţea întâi. Rugăciune

Doamne Dumnezeul meu care ai inzestrat pe servitorul Tau Sfântul Anton cu atatea daruri si lumini ceresti facandu-l sa inteleaga din frageda tinerete cat de desarte si trecatoare sunt bunurile si placerile acestei lumi, prin mijlocirea lui Te rog sa reversi si in sufletul meu lumina Ta, pentru ca dezlipindu-mi inima de toate cele desarte si trecatoare sa te caut pe Tine binele cel mai vesnic si  nemarginit si sa se faca pururea numai voia Ta.

Inflacareaza-mi inima mea pentru tot ce este bun si placut Tie.

Fa Doamne ca Tu sa-mi fii tinta spre care sa tinda toate dorintele si nazuintele mele.Pe Tine sa te caute sufletul meu si in pacea si linistea Ta sa se odihneasca inima mea. Iar Tu, Sfinte Antonie, chip al dumnezeiestilor virtuti, povatuitor al sufletelor care nazuiesc spre Domnul, asculta rugaciunea mea si fa ca prin mijlocirea ta sa dobandesc de la Preabunul Dumnezeu darul pentru care inalt din adancul inimii mele smerita rugaciune in aceste noua Marti.

Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

Marţea a doua. Rugăciune

Doamne Dumnezeul si Creatorul meu care ai destainuit Sfantului Anton marea taina a iubirii Tale si a jertfirii de sine, facandu-l sa Te iubeasca pe Tine mai presus de toate, ajuta-ma ca sa-ti dau Tie inima mea, viata mea, fiinta mea intreaga, urmand pilda sfantului meu mijlocitor.

Iti fagaduiesc Dumnezeul meu ca ma voi stradui din toata inima sa urmez calea poruncilor Tale, sa ocolesc pacatul si prilejul de a pacatui.

Aprinde Doamne in inima mea focul dragostei dumnezeiesti care a inflacarat inima Sfantului Tau slujitor Sfantul Anton.

Trezeste in sufletul meu scarba fata de pacat.

Intareste-mi vointa ca sa ma pot impotrivi ispitelor, sa pot starpi din inima mea toate patimile si pornirile pacatoase.

Marite Sfinte Antoane care din iubire fata de Dumnezeu ai adus Domnului jertfa vietii tale,  mijloceste-mi si mie darul de a oferi Rascumparatorului meu jertfa de pocainta, inima si viata mea indreptata.

Fa ca rugaciunile si suspinele mele din aceste noua Marti sa fie invrednicite de ascultare, dobandind pe langa aceste daruri sufletesti si pe acela pentru care fac aceasta Novena.

Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare Marire si Acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

Marţea a treia. Rugăciune

Doamne Dumnezeul meu care ai inzestrat pe Sfantul Anton cu virtutea rabdarii, prin mijlocirea lui Te rog sa-mi dai taria de a purta cu o crestineasca rabdare toate greutatile, necazurile si durerile acestei vieti.

Fa Doamne ca in fata oricarei dureri si suferinte sa am inaintea ochilor mei sufletesti suferintele si crucea lui Iisus care sa ma intareasca in purtarea crucii mele, pentru ca in Ziua Judecatii sa nu fiu gasit nevrednic de rasplata fagaduita celor ce vor rabda pana la sfarsit.

Marite Sfinte Antoane care in viata ta pamantesca ai fost chip al rabdarii, suferind fara murmur si fara impotrivire toate durerile si toate lipsurile, multumind Domnului ca te-a invrednicit ca prin suferinta sa-ti arati iubirea fata de EL, ajută-mă si pe mine sa-ti urmez pilda, rabdand crestineste toate durerile si neplacerile acestei vieti.

Invredniceste-ma sa obtin cu ajutorul Tău darul pe care il cer in aceste noua Marti.

Amin

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si Acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

Marţea a patra. Rugăciune.

Doamne Dumnezeul meu, cel care esti marit intru sfintii Tai, care ai inzestrat pe Sfantul Antonie cu darul desavarsitei smerenii, prin interpunerea lui Te rog sa ma invrednicesti sa alung din inima mea toata trufia, toata marirea desarta, toata pisma si rautatea.

Invredniceste-ma Doamne ca in locul acestor buruieni pacatoase sa cultiv in inima mea smerenia, evlavia, iubirea, blandetea si bunatatea.

Lumineaza inima mea intunecata de scadere si patimi ca sa-mi vad toata nimicnicia si netrebnicia mea ca rusinandu-ma de mine insumi sa destept in sufletul meu o adevarata cainta pentru pacatele cu care Te-am ofensat.

Revarsa in mintea mea lumina intelepciunii Tale ca sa pot deosebi binele de rau, pentru ca urand raul sa Te iubesc pe Tine, binele cel vesnic.

Marite Sfinte Antoane, cu adanca umilinta te rog, mijloceste-mi darul de a urma pilda smereniei tale si de a ma invrednici prin interpunerea Ta sa dobandesc de la Dumnezeul si Creatorul meu darul pentru care inalt rugaciunea in aceste noua Marti.

Amin

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si Acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

Marţea a cincea. Rugăciune.

Doamne Dumnezeul meu, intelepciune nemarginita care in chip minunat luminezi pe toti aceia care cu inima infranta si smerita alearga la Tine si Te cauta pe Tine mai presus de toate, iata si eu sarman pacatos ma prostern in fata Maiestatii Tale prin mijlocirea Sfantului Tau slujitor, Anton si iti cer Tie Doamne sa-mi luminezi mintea ca sa pot intelege ce inseamna a Te cauta pe Tine si a urma poruncile Tale.

Aprinde in inima mea flacara iubirii aproapelui.

Ajuta-ma sa alung din ea toata ura, pizma si viclesugul si tot ce ar putea sa strice aproapelui meu si sa fie spre paguba mea sufleteasca, intareste-ma in hotararea de a ierta pe cei ce gresesc, de a iubi pe cei care ma dusmanesc, de a ma impaca cu cei pe care i-am suparat indreptandu-mi greseala facuta.

Invredniceste-ma Doamne in fiecare zi sa pot rosti cu inima linistita „si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostrii”.

Marite Sfinte Antoane, apostol al iubirii, dragostei tale imi incredintez rugaciunea mea ca sa-mi mijlocesti prin ea de la Dumnezeu si Mantuitorul meu Iisus darul de a-ti urma pilda, facand sa incolteasca si sa rodeasca in inima mea iubirea aproapelui, ajutandu-ma sa dobandesc o data cu aceasta si darul pentru care iti cer interpunerea in aceste noua Marti.

Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare, Marire si Acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

Marţea a şasea. Rugăciune.

Doamne Dumnezeul meu, Dumnezeul nemarginitei indurari, cel ce ai invrednicit pe slujitorul Tau Anton, de o netarmurita incredere in Tine, facand ca toate rugaciunile lui sa patrunda inaintea Ta si sa gaseasca ascultarea, prin mijlocirea lui iti cer darul de a ma intari in credinta mea.

Da-mi Doamne o credinta vie, o credinta tare.

Sadeste in inima mea increderea ca rugaciunile mele vor gasi ascultarea.

Ajuta-ma ca in timpul rugaciunii sa alung din inima mea toate gandurile straine ca sa ma gandesc numai la Tine.

Marite Sfinte Antoane care ai biruit in chip atat de minunat desertaciunea si ai zadarnicit toate uneltirile diavolului, ajuta-ma si pe mine sa inving toate uneltirile diavolului, sa dobandesc spiritul rugaciunii si darul deosebit pe care il cer prin mijlocirea ta in aceste noua Marti.

Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare,  Marire si Acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

Marţea a şaptea. Rugăciune.

Atotputernice Doamne Dumnezeul meu care ai inzestrat pe Sfantul Anton cu tarie si puterea de a invinge lumea cu toate desertaciunile, patimile si ispitele ei, facand din el o stanca neclintita a credintei si a statorniciei, un mijlocitor bland si duios al celor nevoiasi care alearga la interpunerea Lui, prin el Te rog Doamne da-mi si mie taria sufleteasca de a ramane statornic in credinta mea crestina, nesovaielnic in ispite, neclintit in incercari.

Invredniceste-ma pentru vredniciile Sfantului Anton sa dobandesc tarie in credinta, sa ajung crestin cu fapta, aparator al credintei mele si sa fiu pilda pentru aproapele meu.

Ajuta-ma Doamne ca prin statornicie sa ma invrednicesc de rasplata fagaduita celor ce vor lupta pana la sfarsit.

Marite Sfinte Antonie care ai intors atatia pacatosi si rataciti de pe caile pierzarii si ratacirilor in credinta, mijloceste-mi si mie dorul unei depline reintoarceri la Dumnezeu si a unei neclintite statornicii in credinta cea adevarata de la care sa nu ma poata abate nici o ademenire, nici o amenintare, nici o furtuna sau vant al ratacirii si ma ajuta sa ma invrednicesc prin interpunerea Ta si de binefacerea deosebita ce o cer in aceste noua Marti. Amin.

Tatal Nostru, Nascatoare,  Mărire si Acum Sfinte Antoane, ajuta-ma!

Marţea a opta. Rugăciune.

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu care ai invrednicit pe Sfantul Anton sa Te urmeze in chip atat de minunat prin desavarsita lepadare de sine, ajuta-ma si pe mine ca in Tine sa-mi gasesc toata mangaierea, toata bucuria si placerea vietii mele.

Fii Tu Doamne tinta vietii mele spre care sa tind necontenit, lasand la o parte toate grijile, toate bucuriile si placerile desarte si trecatoare.

Recunosc sa ma caiesc din adancul inimii mele ca pana acum am dus o viata nevrednica de numele de crestin, fagaduiesc insa si ma hotarasc ca de acum incolo ma voi stradui sa-mi stapanesc inclinarile rele si pacatoase, ca murind lumii, sa-ti traiesc Tie, Doamne Iisuse Hristoase.

Marite Sfinte Antonie care ai urmat cu credinta lui Isus,

Amin.

Tatal Nostru, Născătoare,  Mărire si Acum Sfinte Antoane, ajută-mă!

Marţea a noua. Rugăciune.

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!

Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, care pretutindeni esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinarea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi (de 3 ori).

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin.

Marite Sfinte Antoane, Tu esti acela care ai fost inzestrat de Dumnezeu cu o putere deosebita spre a ocroti si ajuta pe acei care isi pun in tine nadejdea lor. La porunca Ta, mortii s-au sculat, orbii au capatat vedere, celor bolnavi le-ai dat inapoi sanatatea si nimeni n-a tagaduit mangaierea sprijinului Tau, cu atat mai putin celor evlaviosi catre Tine.

Grija ce o ai de nevoile oamenilor ma umple si pe mine de incredere sfanta si alerg la bunatatea Ta, cerandu-ti ajutor pentru dragostea Ta fata de Iisus care s-a coborat in bratele Tale sub chip de prunc ceresc si pentru iubirea Ta gingasa catre Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, te rog arata-ti acum puterea Ta cea mare si ajuta-ma.

Tu esti taria mea in pagubele ce ma lovesc, in nenorocirile ce ma ajung, in intristarile mele sufletesti, in boale, in lipsuri, in necazuri si in ispite de tot felul.

Fii deci langa mine cand patimile se rascoala cu furie, cand duhul cel rau unelteste curse sufletului meu ca sa-l piarda.

Marite Facator de minuni, te rog ajuta-ma in toate lipsurile mele sufletesti si trupesti.

Fa sa fiu usurat si mangaiat de puterea Ta in orice stramtoare, pentru ca imbarbatat de Tine sa ajung biruitor la Dumnezeu, in slava cea vesnica a Cerului.

Amin

Tatal Nostru, Născătoare, Mărire si Acum spun de noua (9) ori Troparul Sfântului Anton.

Troparul Sfântului Anton

(Sfântul Bonaventura)

De doreşti să ai minuni

Prin Anton le dobândeşti

Moartea şi orice necaz

Fug de-a Lui putere

Şi furtunile dispar

Şi orice lucru îl regăseşti

El dă celui încercat

Scut de apărare.

Şi primejdiile trec

Orice lipsă ai avea

Sfântul te va ajuta

Dându-ţi mângâiere

Şi furtunile dispar

Mărire Tatălui şi Fiului si Sfântului Duh şi acum şi în pururea şi în vecii vecilor.

Amin.

Rugăciune de încheiere

Slavite Sfinte Antoane, minunea atotputerniciei dumnezeiesti si mangaierea muritorilor, cat de mare este vrednicia Ta inaintea lui Dumnezeu se vede si de la limba Ta binecuvantata, cu care L-ai preamarit si ai facut ca si altii sa-L preamareasca si care a ramas intreaga, vie si neatinsa si dupa moarte.

Fii Tu deci avocatul meu milostiv pe langa Bunul Dumnezeu si ca bun ocrotitor ajută-mă in necazurile trupesti si sufletesti.

Fă să prisoseasca pe viitor in mine harul, deoarece până acum am prisosit mai mult in pacat.

Ascultă Te rog, ruga mea, Făcătorule de minuni şi Mângâietorule dulce.

Ajută-mă ca să traiesc crestineşte spre mai marea marire a iubitului Tău Stăpân pe care nădăjduiesc să-L pot lăuda, proslăvi şi adora în toată veşnicia, împreună cu Tine.

Amin

Născătoarea

Născătoare de Dumnezeu, fecioară, bucură-te, Domnul este cu Tine

Bine este cuvântat rodul pântecului Tău că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre, Iisus Hristos.

Preasfânta Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi pacatoşii

Acum şi-n ceasul mortii noastre.

Amin.

 

Sa ne fie cu folos! Asa sa fie si asa este! Doamne ajuta!

Acest articol are 22 comentarii

 1. Laura

  Ajuta ma sf Anton ….ajita ma…multumesc.

 2. Camelia Murar

  Iti mulumesc Sfinte Anton pentru ca mi-ai ascultat rugamintile mele si sa imi fie de folos !
  Doamne ajuta !

 3. Oszkar

  Doamne ajuta! Ajuta ma Sfantu Anton pe mine ai familia mea. Si iti multumesc frumos pt tot ajutorul care mi l ai dat oana acum!!! Ajuta ma sa pot ajuta si pe alti nevoiasi la randul meu! Amin

 4. Emanuela

  Buna, te rog imi poti spune care este rugaciunea de multumire sau aceea va spusa de noi?
  Sa fie primita rugaciune si multumesc .

 5. Livia

  Mulțumesc Sfântul Anton de Padova, pentru ajutorul acordat. Datorită postului ținut în cinstea Sfantului Anton, am descoperit un cancer la sân care a fost in stadiu incipient și m am vindecat.

 6. mihalache vasile

  Doamne ajuta pe mine si familia mea pe nepotii mei. Amin!

 7. mihalache vasile

  Doamne ajuta Amin!

 8. Ilie

  Am decis sa incep si eu azi, pentru ca nu ma simt prea bine …nu stiu nimic dar vreau sa duc la bun safarsit aceasta rugaciune. Si sa va multumesc pentru aceste informatii

 9. Serban Constantina

  Asa sa fie asa este!.Gratie divina Delia!.Multumesc cu recunostinta ptr tot ce e in viata mea acum.Am participat la cele 2 programe Invata sa primesti!.Scanteia divina din mine,saluta scanteia din tine???❤

 10. Florina Dorobantu

  Multumesc Sf. Anton!
  Doamne Ajuta!

 11. Adriana Sulici

  Multumesc Delia,doresc sa tin postul sf.Anton.

 12. Laura Enache

  Sfinte Anton. ajuta-ne<3

 13. Diaconu

  Sf .Antoane ajuta -ma si vindeca-ma ,te rog!Multumesc! AMIN!

 14. Cornelia

  Sf Antoane ajutama pe mine ceea păcătoasa si îți mulțumesc pentru tot 🙏🙏🙏

 15. eugenia

  cind poti sa tii potu sf anton?

 16. Daniela

  Bună, am inceput novena săptămâna aceasta si m.a ajutat Dumnezeu prin sf Anton chiar din prima marți. De 2 săptămâni incerca sotul meu sa obțină o refinantare la bancă, a luat toate bancile din oras la rand si nici una nu ii aproba. In martea care am facut novena a venit bucuros acasă ca in sfarsit o banca i.a aprobat si cu dobândă de 6,99%. Specific ca eu nu il puteam gira ca am doar 2 luni la actualul loc de muncă si avem si 3 copii. Doar el singurel fara alte conditii. Deci asta este lucrarea sfantului Anton. Eu novena o fac pt altă dorinta a mea dar el si.a facut prezența inca din prima marți. Mi.ar place sa vad mai multe postari despre minunile facute prin sfantul Anton. Va tin la curent cu altele pe masura ce vor veni. Eu asa am facut……cu ultimii bani care ii aveam in casa am luat 2 paini si ceva dulciurele si am oferit la 3 copilasi din sat. Cand am ajuns acasă am aprins o lumanare de ceara si am citit novena si apoi acatistul sf Anton. Lumanarea am lasat.o sa arda toată după ce am terminat. Cu drag!

 17. gyurka

  Bună ziua întrebarea mea este se citește și seara și dimineața..sau este corect doar o data pe zi

 18. Adina

  Multumesc ca existi si ai aparut in calea mea Delia. In trecut am dat un acatist la biserica Sfantul Anton din Bucuresti, nu am terminat cele 9 marti si ce mi-am dorit s-a indeplinit iar acea implinire mi-a adus crestere pe toate planurile. Voi tine acest post ! Doamne ajuta tututror!

Lasă un răspuns