You are currently viewing Sa renuntam la scuze

Sa renuntam la scuze

 • Post comments:3 Comments

Toti ne gasim diverse scuze si nu actionam in directia pe care ne-o dorim. Pe unii dintre noi lucrurile evidente ne iau prin surprindere, poate la fel ca prima ninsoare desi stim ca vine iarna.

Multi dintre noi ne-am complacut in diverse situatii de viata, am zis ca e bine si asa, dar viata, in contextul de azi, ne ofera o lectie cam dura. Ce putem face pentru a nu ajunge aici? Ce putem face pentru a nu ajunge la limita cand nu ai de ales, cand trebuie sa o iei de la capat, ca vrei ca nu vrei?!

In primul si in primul rand e important sa constientizam realitatea in care traim. Ar fi bine sa fim sinceri, ar fi bine sa recunoastem ce probleme avem in viata noastra si sa nu le tot aruncam undeva sub pres, ar fi bine sa fim constienti ca schimbarea porneste intotdeauna din noi.

Ce va propun eu este sa incercati sa vedeti viata detasat – ca si cand ai privi un film in care tu ai rolul principal. Ce parere ai despre acel actor? Ce parere ai despre scenariu? Iti place ceea ce vezi? Ce simti vazand acel film al vietii tale? Ce sentimente traiesti in acele momente? Poate ti-e mila de personalul principal care a ramas fara locul de munca, dar tu crezi ca ai nevoie de mila sau de incurajare?!

De ce e important sa constientizam situatia in care suntem?

E ca si cand mergi la medic si nu ii spui medicului tau care sunt adevaratele tale simptome. Medicul nu are cum ghici si te poate trata pentru altceva. Tot asa daca nu recunoastem problemele noastre nu avem cum sa le rezolvam. Pentru a le recunoaste insa avem nevoie sa nu mai fim asa de „asociati”, de a nu fi asa lipiti de acele probleme.

Dar noua ne place sa ne mintim, chiar si daca omitem anumite lucruri, tot de minciuna e vorba. Refuzul de a recunoaste adevarul: ce nu merge, ce nu ne place din viata noastra, duce la uciderea viselor noastre.

Uite ce simplu ne ucidem sperantele de a avea o viata implinita… asta daca unii ne mai intrebam de ce ne invartim in acelasi cerc vicios. Oare ce adevar nu vrei sa il recunosti?

Asta ar fi o alta intrebare pe care trebuie sa ti-o pui.

Spre exemplu: Stii unde gresesti in relatia actuala? Oare ce ai adus din relatiile trecute in relatia actuala si iti afecteaza viata de cuplu? Iti recunosti greselile?

Ai invatat ceva din experientele trecute?

Aveti cu siguranta persoane in jurul vostru care au fost parasite de sotul/sotia lor, semne erau demult dar despartirea a fost cu siguranta pentru ei o surpriza. E doar un exemplu cum reusim sa ne mintim si sa ne gasim scuze pentru viata pe care o avem.

Daca duci o viata comoda, daca simti ca viata ta e plata, fara sare si piper atunci e necesar sa incepi procesul de constientizare. Daca e prea multa liniste intreaba-te de ce, daca e prea multa agitatie intreaba-te de ce si actioneaza in sensul dorit. Nu mai amana! Eu am sa ma tot repet: viata noastra e una singura.

Cu drag,

Delia

Acest articol are 3 comentarii

 1. Roxana Cziker

  Multumesc Delia pentru aceste randuri care ma fac sa constientizez ca bate aer de schimbare. Sunt un acest spirit si directie si fac tot ca sa se implineasca voia Divina.

  Asa sa fie si asa este!

 2. Mihaela B

  Și la mine bate vântul de schimbare.

 3. Elenuta

  Asa este!.. Sa simti încotro ai apucat-o si sa îndrepți lucrurile e semn de iubire si de intelegere. Multumesc, Delia!

Lasă un răspuns