You are currently viewing Schimba-ti perspectiva!

Schimba-ti perspectiva!

  • Post comments:1 Comment

Ne obisnuim sa avem o viata cat de cat previzibila, sa stam in zona noastra de confort din care nu iesim. Ne place sa credem ca “asa trebuie sa fie lucrurile”, “nu se poate sa fie altfel, pentru ca n-am avut decat astfel de experiente”.

Oare cati dintre noi nu ne-am aflat in situatii din care ne-a fost teama sa evadam de frica de a nu da de acelasi lucru?!

Imi doresc prin serviciile pe care le ofer sa ii ajut pe oameni sa vada viata si din alta perspectiva. Sa inteleaga ca daca au un serviciu in care sunt profund nefericiti, pot face ceva pentru ei, chiar in conditiile de criza, sa inteleaga ca daca sunt intr-o relatie care nu merge, pot incerca sa schimbe ceva si in primul rand ei pot ALEGE cum sa fie viata lor.

Primul pas pentru a-ti schimba perspectiva este de a privi viata ta, situatia ta detasat. Iesi de acolo… incearca sa vezi viata ta ca pe un tablou, incearca sa il privesti din toate unghiurile, de aproape, de departe. Iti place ceea ce vezi?

Intreaba-te: Asta e viata pe care vrei sa o traiesti?

Cum ti-ai schimba viata? Ce ai face diferit? Vei ramane la acelasi loc de munca, vei ramane in aceeasi relatie, vei incerca lucruri noi, etc? Ai constientizat vreodata faptul ca timpul nostru pe acest pamant e scurt, foarte scurt si nu stim sa profitam de asta? Ai constientizat ca in fiecare zi poti alege incotro se va indrepta viata ta?!

Ce ar trebui sa facem? Sa riscam, exista si probabilitatea de a pica in nas…. si de a ne rani sau poate doar juli putin… dar oare daca ai incerca sa nu iti mai fie frica cum ar fi? Cum ar fi daca vei face ceea ce iti doresti chiar daca iti e frica?

Gandeste-te la motto-ul vietii tale, este cumva acela ca in viata totul se obtine greu, cu multa sudoare si lupta?! Crezi ca viata trebuie sa fie o lupta continua?

Nu uita: lupta nu e o conditie a succesului!

In ziua de azi preferam lupta, din acelasi unghi insa al vietii, tinand aceeasi directie, sau aparenta comoditate. Oare cum ne putem schimba viata daca noi continuam sa luptam din rasputeri pentru ceva ce nu suntem siguri ca ne dorim?

Ai incredere in tine, fa acel pas inapoi, uita-te cum poate dai cu capul constant intr-un zid care nu vrea nicicum sa iti lase calea libera. Uita-te daca nu cumva in stanga sau in dreapta exista o poarta in acel zid pe care poti intra fara a-ti face cucui, fara a-ti irosi energia si timpul.

Alan Cohen spune:

Succesul presupune atentie, investitii, actiune, incredere, onestitate, incredere in sine, staruinta, concentrare, munca in echipa, rezolvarea neintelegerilor, invatarea din greseli si hotarare, DAR NU LUPTA!

Schimba-ti perspectiva asupra vietii, renunta la acele lucruri care te fac nefericit, inceteaza sa mergi in directii care clar sunt contra cursului firesc al vietii tale, detaseaza-te si apoi ALEGE viata pe care doresti sa o traiesti! Nu mai avem alta… din pacate!

Cu drag,

Delia

Acest articol are un comentariu

  1. Livia

    Multumesc mult, Delia. Viata e minunata daca stim sa o traim. Raiul e aici pe pamant daca stim sa al crea pentru noi si cei ce vor urma noua.

Lasă un răspuns