You are currently viewing Schimbare Pozitiva

Schimbare Pozitiva

  • Post comments:0 Comments

Cand vorbim despre schimbare prima reactie este de teama. Oare ce ma asteapta? Va fi mai bine? Va fi mai rau? De ce nu stiu ce se va intampla?! Atunci mai bine aleg sa raman pe loc macar stiu ce se intampla chiar daca nu mi-e bine.

ALEG sa NU fac o schimbare pentru ca eu STIU ca la ora 10 seful va tipa la mine, ALEG sa NU fac o schimbare pentru ca STIU ca sotul meu/sotia mea ma inseala si sunt nefericit(a) dar STIU cum e acea nefericire, ALEG sa nu ma implic intr-o relatie pentru ca STIU cum e sa fii singur(a), etc. Eu presupun ca schimbarea inseamna ceva rau/greu, schimbarea inseamna in primul rand ceva NOU, diferit fata de cum erai obisnuit.

Nu e de ajuns sa intelegem ca suntem altii, ca am evoluat ci atunci cand simtim asta trebuie sa si actionam astfel incat schimbarea pe care o simtim in interior sa se produca si in exterior.

TOTI trecem prin asta: nu mai esti aceeasi persoana care s-a angajat in acea firma, nu mai esti aceeasi persoana care a intrat in acea relatie, etc. Poti decide daca imbratisezi schimbarea sau alegi sa dormi prin viata anesteziindu-ti durerile, nefericirea, frustrarile. etc.

Cand e vorba sa schimbi ceva in viata ta iti spui: N-AM TIMP ACUM! Sunt foarte ocupat. Oamenii adesea dorm prin viata, e mult mai usor… insa cand o sa ajungi la 60 de ani si te vei uita in urma nu iti vei aminti mare lucru… pentru ca ai dormit. Oare iti va placea sa traiesti sentimentul asta? Cu siguranta NU!

In trecut, eu m-am schimbat si evident ca si activitatea mea profesionala s-a schimbat. Ceea ce am schimbat in interior striga o schimbare in exterior. Cel mai important insa e ca simteam ca ma indepartez de drumul meu si ca pot face mult mai mult. E simplu: poti fi ca o floare frumoasa pe care in loc sa o pui la lumina o pui intr-un colt unde intri foarte rar si uiti de ea. Daca ai fi pus-o la lumina, i-ar fi placut, tu ai fi admirat-o, ai fi ingrijit-o iar ea ar fi inflorit si s-ar fi bucurat. Asa suntem si noi, ne putem descoperi misiunea profesionala insa avem nevoie si de contextul in care sa inflorim.

Din momentul in care am luat aceasta decizie in viata mea au aparut oameni care au aceeasi viziune (si e doar inceputul) si ma bucur sa ma simt din nou pe drumul meu. Haideti sa nu mai spunem ca nu avem timp, pentru noi, pentru schimbare, pentru a avea viata pe care ne-o dorim. Haideti sa privim viata prin ochii curiosi ai copilului care chiar daca nu stie ce il asteapta e bucuros, si da, are de ce sa fie bucuros.

Sunt convinsa ca vom putea fi alaturi de oamenii care s-au trezit si vor sa aibe viata pe care si-o doresc. Asta e dorinta mea si cei care vreti sa ma sustineti in acest demers sunteti bineveniti.

Cu drag,

Delia.

Lasă un răspuns