You are currently viewing In serviciul iubirii – Mesajul lui Iisus

In serviciul iubirii – Mesajul lui Iisus

  • Post comments:0 Comments

Extras din cartea “Christul cel Viu” – Paul Ferrini

“Trebuie sa devii un servitor al Iubirii pentru a ti se garanta cea mai mare libertate de creatie. Pentru ca atunci cand esti in slujba iubirii, ii iubesti pe ceilalti ca pe tine insuti. Esti in slujba unui Bine Superior si deci, poti avea si tu avantaje, in moduri pe care nu le poti cunoaste. Slujitorul iubirii nu intreaba “Dar eu?”, deoarece el stie ca ce este in beneficiul intregului, trebuie sa fie si in beneficiul partii. E de neconceput ca cei care ofera ingrijire si iubire celorlalti, sa primeasca inapoi mai putin decat au dat. Pentru ca iubirea creste, pe masura ce este data sau primita. Cresterea care vine de la Dumnezeu nu cauta sa avantajeze pe una dintre parti, mai mult decat pe cealalta. Si astfel, toti prospera impreuna.

Iti voi spune foarte simplu ce trebuie sa stii. Nu poti profita numai tu singur. A incerca sa faci asta, inseamna sa te zbuciumi si sa esuezi.

Ai grija de tine, dar pastreaza binele celorlalti in gandurile si actiunile tale, deoarece ceea ce le vei oferi se va intoarce in mod sigur la tine, ca si cand asta ar fi fost dorinta ta expresa.

Dumnezeu nu v-a creat separat, ci “dintr-o bucata”. Fiecare dintre voi face parte din tesatura omenirii. Indiferent de cat de mult incercati sa scapati de acest lucru, in final, veti fi adusi inapoi. Binele tau si cel al fratelui si surorii tale este unul si acelasi. Acesta a fost adevarul la inceputul creatiei si acesta este adevarul si azi. Intelege insa, datoria ta fata de omenire nu este de a incerca sa fii ca ceilalti, ci sa fii tu insuti si sa-i incurajezi si pe altii sa fie ei insisi. Nu poti forta o persoana sa fie buna si iubitoare. Nu poti impune cinstea sau onestitatea. Ele trebuie sa se dezvolte in mod spontan, in fiecare inima. Iar ceea ce ajuta la dezvoltarea lor este doar sprijinul si incurajarea procesului creator, ce are loc in fiecare.

Sprijina-l pe celalat sa fie cine este si nu ii va fi greu sa te iubeasca. Incurajandu-l sa fie el insusi, il inveti cum sa-i iubeasca pe ceilalti in mod neconditionat. Si el va invata sa ofere celorlalti sprijinul pe care tu i l-ai oferit lui. Societatea nu poate fi reglementata de sus in jos. Puterile ierarhice nu pot oferi putere, ele pot doar oprima. Cresterea puterii are loc de jos in sus, de la un individ care-l incurajeaza pe altul. Iubirea data in dar se va oferi ea insasi, iar si iar.

Aceasta este invatatura mea. Este una de iubire, nu de impunere cu forta. Ea imparte cu ceilalti, dar nu terorizeaza si nu insista. Nu cauta sa-i limiteze sau sa-i controleze pe ceilalti – ea are incredere ca oamenii vor lua hotararile cele mai bune pentru ei. Intinde o mana deschisa, nu un pumn strans. Bineinteles ca imediat ce religia iubirii este proclamata, soseste cineva care poarta sabie si care anunta urmatoarea Cruciada.

Va cer sa nu ma implicati in toate acestea. Nu doresc sa inghesui iubirea mea pe gatul nimanui.

Calea mea este mai blanda si mai plina de incredere. Stii ca vine de la mine, doarece iubirea pe care o proclama este oferita intr-un mod iubitor. Daca nu vine intr-un mod iubitor, atunci ea nu vine de la mine, ci din temerile aceluia care refuza sa aiba incredere in decizia pe care o vei lua.”

Sursa: Christul cel Viu, Paul Ferrini

Lasă un răspuns