You are currently viewing Singuratate

Singuratate

  • Post comments:0 Comments

Azi spunem ca sarbatorim iubirea – ar trebui sa sarbatorim iubirea in toate formele ei… azi sarbatorim insa contopirea uniunii dintre doi oameni care impreuna formeaza un intreg.

E minunat ca avem ocazia sa ne manifestam iubirea, acum si de Dragobete, mai ales daca simti ca gesturile sunt facute din inima si ceea ce sarbatoresti se ridica deasupra „lumii materiale”.

Dar oare ce se intampla cu persoanele singure in aceste zile cand altii sarbatoresc iubirea?

Va spun eu… marea lor majoritate se intreaba unde au gresit, ele de ce nu au parte de acel „ceva” ce transpare in aer, evita contactul cu persoanele din jur, dar mai ales cu acele cupluri fericite sau care par fericite. Daca cineva observa tristetea din ochii lor li se spune: „lasa ca iti va veni si tie vremea” si se incheie discutia.

De multe ori isi doresc sa se faca mici, sa se evapore si sa dispara macar in acele zile care nu fac decat sa le reaminteasca iubirile trecute, nu fac decat sa le adanceasca neputinta in cautarea cararii spre ceea ce inseamna iubirea.

Se simt pe o carare care nu duce nicaieri… nu vad nici macar o rascruce, nu vad nici o persoana care sa ii sprijine, parca cineva i-a uitat acolo. Chiar si daca cineva trece pe langa ei nu fac decat sa ii destabilizeze si sa le arate ca poate asa e menita sa fie viata lor, o viata in care singuratatea urla si isi face loc confortabil. Sau la unii singuratatea a ragusit de la o vreme, sau chiar a ramas fara voce nemaireusind sa recunoasca starea in care au intrat, de amorteala.

Aceste persoane uita sa traiasca, cred ca NU merita sa fie iubite si renunta la dreptul lor la fericire. Ele se secatuiesc de iubire… aceea iubire care se gaseste pretutindeni, dar in primul rand uita de iubirea de sine, uita ca daca se vor aprecia, daca vor crede ca merita iubirea, ea va veni si in viata lor.

Deepak Chopra spune:

Nu poti primi niciodata mai multa iubire decat esti pregatit sa primesti.
Nu poti da mai multa iubire decat ai de dat
Iubirea reflectata de la o alta persoana, isi are surse in propria ta inima.

Nu uita ca oamenii se indragostesc de persoane pozitive, de persoane tonice si pline de viata care stiu sa isi aprecieze calitatile, care stiu ca au ceva de oferit si stiu este cineva „acolo” care sa le accepte asa cum sunt. De cine sa se indragosteasca atunci cineva?

Nu uita ca daca vei fi trist/a nu faci decat sa pierzi momente importante, poate vei rata oportunitati pentru ca erai prea precupat/a de propria ta nefericire si ti-ai ascuns adevaratul suflet. Cum sa il descopere atunci cineva?

Nu uita sa iti iubesti corpul, sa iti iubesti zambetul, sa apreciezi ceea ce ai TU, pentru nimeni altcineva nu mai e ca tine. Daca nu te iubesti TU atunci cum sa te iubeasca cineva?

Nu uita sa fii recunoscator pentru ceea ce esti, pentru ceea ce ai pentru ca doar asa vei putea avea mai mult, numai asa vei putea gasi calea spre implinire. Daca nu esti TU recunoscator atunci de ce astepti acest lucru de la altii?

Nu uita ca fiecare zi poate fi cea mai frumoasa zi din viata ta doar pentru ca TU vrei sa fie asa! Iar atunci se pot intampla minuni…

Cu drag,

Delia.

Lasă un răspuns