You are currently viewing Tot ceea ce e nu putea fi altcumva

Tot ceea ce e nu putea fi altcumva

  • Post comments:1 Comment

Am citat din Eckhart Tolle si aceasta afirmatie pe mine m-a trezit cu adevarat. Ceea ce se intampla in realitatea noastra de zi cu zi ni se datoreaza, evenimentul de ACUM, din clipa prezenta e un eveniment generat de convingerile si trairile noastre.

Ne plangem de ce ni s-a intamplat ieri, acum un an de zile, poate avem regrete de cativa ani buni, regrete pe care le caram ca pe niste pietre, mai mici sau mai mari, si care ne impiedica sa fim liberi, sa avem viata pe care ne-o dorim.

Gandurile noastre ne fac nefericiti, gandurile despre trecut… “ce-ar fi fost daca”, regretele dar si anticiparea viitorului, asteptarile legate de o viata “ideala” pe care nu reusim sa o definim in primul rand pentru ca nu stim cine suntem, o viata in care uitam sa multumim clipei prezente asa cum este ea, pura si inocenta.

In perioadele mele de zbucium uneori uit sa ma abandonez clipei, sa ma abandonez vietii. Chiar daca constientizez asta uneori vreau sa “controlez” situatia si sa generez acel raspuns pe care mi-l doresc. Suntem mai degraba invatati sa ne luptam, sa ne fie greu, sa controlam viata decat sa ne abandonam si sa ne bucuram de prezent asa cum este. Nu stim sa fim recunoscatori, sa gasim binele in orice rau, sa zambim cand suntem injurati, sa deschidem porti pe care de mici suntem invatati cum sa le inchidem, cum sa ne “ferim” de lumea “rea”.

Cand ajungem la un nivel de constientizare incercam din nou sa ne deschidem, sa ne abandonam si sa ajungem de fapt la esenta, la puritatea sufletului asa cum a fost cand noi ne-am nascut. Interesant cum viata ia acest curs.

Sunt tot timpul intrebata cum poti afla un raspuns din interiorul tau. De multe ori lumea se supara ca nu le spun eu ce sa faca, insa raspunsul vine spre tine, se pune exact pe acea frecventa ca tu sa il auzi. E important doar sa fii atent, sa fii constient, sa traiesti prezentul.

Tolle spune: Indiferent de situatia in care te afli, cum te-ai simti daca ai accepta-o asa cum este, chiar acum?

Cu drag,

Delia.

Acest articol are un comentariu

  1. Voubea

    Multumesc tare ,tare mult !

Lasă un răspuns